Codi net i estructurat
Sempre s'intenta ser ordenat a l'hora de fer les coses i diverses vegades no ho aconseguim però quan es programa una web des de 0, hem de fer aquest esforç. Aquest és el meu objectiu perquè si després s'ha de fer qualsevol modificació o ampliació, el temps sigui breu pel programador i el cost pel client, mínim.
Què passa quan hem de fer el manteniment d'una web desenvolupada per una altra persona? Primer hem d'entendre el seu codi i fer moltes anotacions per tal que qualsevol canvi es pugui fer de la millor manera possible.
Des de fa uns anys, el desenvolupament de les webs el faig en WordPress. La gent ho demana per dos motius: L'ha sentit anomenar i ells també volen que el seu projecte estigui implantat amb aquest Gestor de Continguts. I per altra banda, t'ho demanen perquè volen portar ells mateixos el manteniment.
WordPress és un Gestor de Continguts (CMS) que és molt fàcil fer el manteniment de continguts per part d'un usuari amb pocs coneixements de programació. Des de fa un temps, se li ha de sumar un tipus de plugin que fa que la creació de cada secció de la pròpia web, sigui encara més fàcil: Els compositors visuals.
Les pàgines es creen en seccions, caixes, files i columnes on el client o el programador va insertant els diferents objectes que necessiti (camps de text, imatges, sliders, Google Maps, formularis, etc...). D'aquests en conec dos: Visual Composer (pagament) i Page Builder (gratuït).
I per què WordPress i no Drupal o Joomla? Doncs bé, per gustos, colors. Només diré que quasi el 30% de les webs de tot el món i més d'un 65% de les webs en CMS, estan fetes en WP.
Tu decideixes!!!